Πηγή: sport24.gr
Η FIBA στέκεται στο πλευρό πρώην και νυν αθλητών που θέλουν να κοιτάξουν πέρα από την καριέρα τους στα παρκέ, μέσω προγράμματος για παροχή εκπαίδευσης και επιμόρφωση.
Η FIBA φροντίζει για τους αθλητές, ακόμη κι όταν αυτοί αποφασίσουν να πουν “αντίο” στην δράση. Η παγκόσμια ομοσπονδία “τρέχει” το TIME OUT, ένα πρόγραμμα που αφορά στην παροχή εκπαίδευσης στους παίκτες που βρίσκονται είτε στη δύση της καριέρας τους, είτε έχουν ήδη ανακοινώσει την απόσυρσή τους. Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση των κατάλληλων εφοδίων προκειμένου οι αθλητές να μπορέσουν να βγουν στην αγορά εργασίας, όντες οπλισμένοι με την κατάλληλη γνώση.
Την Παρασκευή 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της FIBA στη Γενεύη η τελετή αποφοίτησης για 56 αθλητές, ενώ μέχρι το τέλος του έτους η λίστα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο αφού αναμένεται να αποφοιτήσουν ακόμη 15 άτομα. Μεταξύ αυτών που θα πάρουν το πτυχίο τους μέσα στο 2018 είναι η Κατερίνα Σωτηρίου και ο Άρης Κορωνίδης, με τον δεύτερο να εκπροσωπεί την Κύπρο.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TIME OUT;
Η FIBA Europe και οι Ομοσπονδίες μέλη της, ακολουθώντας τις συστάσεις και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη διπλή σταδιοδρομία και την επανένταξη επαγγελματιών αθλητών στην αγορά εργασίας, έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα TIME-OUT με στόχο να βοηθήσουν τους παίκτες σε όλη την Ευρώπη στη μετάβασή τους από τον αθλητισμό στην εργασία.
Με αυτή τη σύμπραξη που αποτελείται από 8 φορείς οι οποίοι καλύπτουν 7 χώρες, το πρότζεκτ θα συγκεντρώσει ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων. Αυτοί οι φορείς θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ευκαιριών εκπαίδευσης και κατάρτισης που αφορούν αποκλειστικά σε παίκτες του μπάσκετ. Ευκαιρίες που πιθανώς θα εμφανιστούν στον τομέα των αθλητικών επιχειρήσεων και διοίκησης, του μάρκετινγκ, των Μέσων Ενημέρωσης και των Επικοινωνιών. Με αυτόν τον τρόπο, οι Εθνικές Ομοσπονδίες, οι σύλλογοι και οι άλλοι οργανισμοί μπάσκετ θα επωφεληθούν εξίσου από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το TIME-OUT επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση των παικτών μπάσκετ στην αγορά εργασίας, δείχνοντας τη σημασία της εκ των προτέρων σκέψης για τη ζωή που ακολουθεί μετά τον αθλητισμό κάθε παίκτης. Στόχος είναι αυτοί οι παίκτες να πάρουν γνώση και να αναπτύξουν συγκεκριμένες δεξιότητες στους τομείς όπως: “Ηγεσία και διαχείριση”, “Μάνατζερ μπάσκετ”, “Ο τρόπος διαβίωσης των ταλαντούχων παικτών (TALS)” και “Μάνατζερ FIBA”.
Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία νέων ευκαιριών και μονοπατιών για τους αθλητές, οι οποίοι θέλουν να παραμείνουν κοντά στο άθλημα που υπηρέτησαν επί σειράς ετών. Η παροχή της κατάλληλης τεχνογνωσίας και κατ’ επέκταση η ενίσχυση της σωστής διακυβέρνησης των εθνικών ομοσπονδιών και άλλων οργανώσεων.
Πέραν των δύο προαναφερθέντων, μεταξύ αυτών που θα αποφοιτήσουν άμεσα είναι ο Μπόστιαν Νάχμπαρ (Σλοβενία), ο Πάβελ Πούμπρλα (Τσεχία), ο Σάντρο Νίτσεβιτς (Κροατία), ο Κίερον Ατσάρα (Μεγάλη Βρετανία), ο Γίρι Βελς (Τσεχία) και Ροκ Στίπτσεβιτς (Κροατία).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
RSS