
Το νέο «Σπύρος Κυπριανού» παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ – Εθνική αθλητική υποδομή ευρωπαϊκών προδιαγραφών
Με κόστος 14,5 εκατ. ευρώ και σύγχρονες τεχνολογικές αναβαθμίσεις, το στάδιο της Λεμεσού είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το FIBA EuroBasket 2025 και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον κυπριακό αθλητισμό
Το αναβαθμισμένο και πλήρως εκσυγχρονισμένο κλειστό στάδιο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό παρουσιάστηκε επίσημα στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου για τον κυπριακό αθλητισμό και τη διεθνή εικόνα της χώρας.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 14,5 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το κράτος, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και υλοποιήθηκε με εντυπωσιακή ταχύτητα και ποιότητα από την εταιρεία A&A Apostolides, σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Έργων και την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ). Η πρώτη μεγάλη πρόκληση του σταδίου θα είναι η φιλοξενία του FIBA EuroBasket 2025, στα τέλη Αυγούστου.
Μια υποδομή για το μέλλον
Το στάδιο διαθέτει πλέον:
• Νέες σταθερές και κινητές κερκίδες, με αυξημένη χωρητικότητα
• Ολοκληρωμένο σύστημα φωτισμού, ήχου, κλιματισμού και εξαερισμού
• Ανακαινισμένα αποδυτήρια και βοηθητικοί χώροι
• Τεχνολογικές υποδομές με ίντερνετ, πίνακες σκορ, βίντεο-οθόνες
• Νέο παρκέ και αγωνιστικός εξοπλισμός υψηλών προδιαγραφών
• Σύστημα CCTV, νέες εξόδους κινδύνου και έργα προσβασιμότητας
• Αναβάθμιση εξωτερικών χώρων και σημεία park & ride
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟΚ, κ. Ανδρέας Μουζουρίδης, «το Σπύρος Κυπριανού μετατρέπεται σε εθνικό αθλητικό κεφάλαιο, ένα σύγχρονο στάδιο που μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις και να ενισχύσει την εξωστρέφεια της χώρας μας».
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
RSS