Για τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού διαμαρτύρονται άνθρωποι των Ναυτικών Ομίλων και γονείς των παιδιών που προπονούνται καθημερινά. Με την πτώση του υδραργύρου μετρούν τις αντοχές τους και την ίδια ώρα δαχτυλοδείχνουν τη στάση λειτουργών του ΚΟΑ.
Μετά την εγκύκλιο με τα επιδημιολογικά μέτρα του Υπουργείου Υγείας, που μεταξύ άλλων απαγορεύει τη χρήση των αποδυτηρίων στα κολυμβητήρια, βλέπουν καθημερινά τα παιδιά τους να προπονούνται αντιμέτωπα με το δριμύ κρύο (ειδικά αυτή την περίοδο), τη βροχή και τον άνεμο, διερωτούμενοι γιατί ο ΚΟΑ, ο οποίος έχει την ευθύνη διαχείρισης των εγκαταστάσεων, αδιαφορεί εδώ και μήνες, και παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες τους, να λάβει κάποια στοιχειώδη μέτρα προστασίας της υγείας αλλά και της αξιοπρέπειας των αθλητών, όπως έχει γίνει σε άλλα υπαίθρια αθλήματα, αλλά και σε άλλα κολυμβητήρια της Κύπρου.
Τα μεγάλα προβλήματα, τονίζει στο philenews ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας Φλωρέντζος Καραγιαννάς, δεν παρατηρούνται κατά την ώρα της προπόνησης, αλλά πριν και μετά, όταν για να αλλάξουν ρούχα οι αθλητές, πρέπει να ανεβούν στις κερκίδες (φωτογραφία), απροστάτευτοι από το κρύο, τη βροχή και τους ανέμους, και μάλιστα σε κοινή θέα. Σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννά, έχουν τονίσει το πρόβλημα επανειλημμένα στον ΚΟΑ, ζητώντας να στηθούν κάποια παραβάν, με την τήρηση πάντα κάποιων αποστάσεων όπως έχει γίνει σε άλλα κολυμβητήρια και σε γήπεδα υπαίθριων αθλημάτων (για παράδειγμα το ποδόσφαιρο), αλλά το μόνο που εισπράττουν είναι αδράνεια και αδιαφορία.
Σε αυτές τις κερκίδες αλλάζουν τα ρούχα τους οι αθλητές όλων των ηλικιών, αντιμέτωποι με το δριμύ κρύο (ειδικά αυτή την περίοδο), τη βροχή και τον άνεμο, και σε δημόσια θέα. Ζητούν από τον ΚΟΑ να στηθούν παραβάν.
«Προσπαθούμε να σωθούμε από κορωνοϊό, και στο τέλος θα πάθουν πνευμονία»
«Η εικόνα είναι ανεπίτρεπτη ειδικά αυτή την εποχή, που η θερμοκρασία τα βράδια των προπονήσεων είναι τρεις και τέσσερις βαθμοί. Προσπαθούμε να σωθούμε από τον κορωνοϊό, και στο τέλος τα παιδιά μας θα πάθουν πνευμονία», δήλωσε ο Ροβέρτος Λυκούργου, γονιός αθλήτριας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας. «Είμαστε γονείς, στηρίζουμε την κολύμβηση σε εθελοντική βάση, και με αυτή την αντιμετώπιση που βλέπουμε από τον ΚΟΑ, διερωτόμαστε με πόνο ποια μηνύματα θέλει να στείλει στους νέους αθλητές αυτού του τόπου…», συμπλήρωσε ο Φλωρέντζος Καραγιαννάς.
Να σημειωθεί ότι εκτός από τα παιδιά, το πρόβλημα ταλανίζει και μεγάλους σε ηλικία αθλητές, που κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά και συμμετέχοντες σε διάφορα προγράμματα, όπως αυτά του ΑΓΟ.
Διαμαρτύρονται άνθρωποι των Ναυτικών Ομίλων της Λεμεσού και γονείς των παιδιών που προπονούνται καθημερινά. Απο αριστερά Φλωρέντζος Καραγιαννάς (πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας), Παντελής Χαραλάμπους (γονιός και πρωταθλητής κολύμβησης) και Ροβέρτος Λυκούργου (γονιός στο ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας).
«Δεν μπορώ να αντιληφθώ πόσο άβολα ένιωσε εκείνο το παιδί»
Ένας άλλος γονιός αθλητών, ο Παντελής Χαραλάμπους, αλλά και ο ίδιος πρωταθλητής κολύμβησης στο παρελθόν, έχει να περιγράψει με τα χειρότερα λόγια τις συνθήκες του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Λεμεσού, οι οποίες, όπως τονίζει, δεν συγκρίνονται με κολυμβητήρια που επισκέφτηκε στο εξωτερικό, κυρίως αυτά στην Ελλάδα. «Και είναι κρίμα και ντροπή, γιατί στην Κύπρο, από τους κολυμβητές μέχρι τις ηλικίες 15-16 χρονών, πολλές φορές βγαίνουν ταλέντα υψηλότερου επιπέδου απ’ ό,τι στην Ελλάδα», συμπληρώνει ο Φλωρέντζος Καραγιαννάς.
Για την απόφαση να αλλάζουν ρούχα οι αθλητές στις κερκίδες, αντί να στηθούν τα παραβάν, ο Παντελής Χαραλάμπους έχει να διηγηθεί ένα περιστατικό για προβληματισμό: «Μια έφηβη κοπέλα προσπαθούσε να ντυθεί στον αέρα. Και της πήρε το μπουρνούζι ο αέρας. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πόσο άβολα ένιωσε εκείνο το παιδί. Κι εδώ μιλάμε για έφηβους. Αυτό μόνο…».
Ανάγκη για νέο κολυμβητήριο
Την ίδια ώρα το υφιστάμενο κολυμβητήριο στη περιοχή της Γερμασόγειας δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες και των τεσσάρων Ομίλων, με αποτέλεσμα να στερεί από παιδιά την ευκαιρία εγγραφής τους στο άθλημα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης. Η απόφαση για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου έχει κολλήσει δυστυχώς σε επίπεδο συζήτησης, δήλωσε ο Φλωρέντζος Καραγιαννάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δημιουργία Κολυμβητηρίου – ολυμπιακών αυτή τη φορά προδιαγραφών – έχει προτείνει πριν από έναν περίπου χρόνο προς τον ΚΟΑ ο Δήμος Λεμεσού, προσφέροντας για τον σκοπό αυτό δύο μεγάλα δημοτικά τεμάχια τα οποία έχει πρόσφατα κληροδοτήσει στην πόλη η ευεργέτιδα Νίκη Φυτίδου. Σύμφωνα με την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο θα μπορούσε να ανεγερθεί ακριβώς πίσω από το Φυτίδιο Αθλητικό Κέντρο – ΓΣΟ και θα μπορούσε να προσελκύσει εκατοντάδες παιδιά που ασχολούνται με τον υγρό στίβο, ενώ θα μπορούσε να στηρίξει τους τέσσερις Ναυτικούς Ομίλους που φιλοξενούνται στη μείζονα Λεμεσό, τους Ναυτικούς Ομίλους Λεμεσού, Μέσα Γειτονίας, Αμμοχώστου και Κερύνειας, αλλά και να αποτελέσει πόλη έλξης για προσέλκυση ξένων ομάδων και ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.
Πηγή: goal.com.cy
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
RSS